Garmaż Wigilijny 2018/2019

Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę tradycyjnych potraw na świąteczny stół. Mamy nadzieję, że dania wybrane przez nas pomogą Państwu wzbogacić domowe, świąteczne przysmaki i zaoszczędzić tak drogocenny w tym okresie czas. Wszystkie potrawy przygotowujemy według tradycyjnych przepisów, bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i sztucznych ulepszaczy.

Zamówienia wydajemy do 23 grudnia do godziny 21. Proponujemy Państwu realizację zamówienia na Państwa naczyniach, po uprzednim ich dostarczeniu. Możemy dowieźć Państwa zamówienie pod wskazany adres. Z chęcią odpowiemy na Państwa pytania RESTAURACJA FERKOT
Reda ul.Gdańska 42 (Naprzeciwko nowego Urzędu Miasta)
Kontakt:
tel.799 299 997, tel. 506 083 354 email.: ferkot.reda@gmail.com

Zupy

  • Barszczyk wigilijny gotowany z buraków i jabłek, z dodatkiem czosnku i majeranku -17zł/litr
  • Krem z borowików z Borów Tucholskich i prawdziwej gęstej śmietany 34 - 39zł/litr
  • Żurek staropolski szlachecki na zakwasie swojskiej roboty, wiejskiej śmietanie i pysznej białej kiełbasie - 35zł/litr
  • Krem z dyni rozgrzewający, puszysty z nutką imbiru i chili - 27zł/litr
  • Rybna wielorybna - z różnymi gatunkami ryb bałtyckich i warzywami - 39zł/litr

GARMAŻ BOŻONARODZENIOWY - na ciepło i zimno

  • Krokiet wigilijny na kruchym naleśniku, nadziewany farszem z kapusty i grzybów leśnych - 7zł szt/100g
  • Krokiet z mięsem na kruchym naleśniku nadziewanym farszem mięsnym - 8zł szt/100g
  • Pasztecik z kapustą i grzybami leśnymi - 5zł szt/100g
  • Pierogi z kapustą i grzybami (domowej roboty) - 35zł/kg
  • Pierogi z mięsem (domowej roboty) - 39zł/kg
  • Pierogi ruskie (domowej roboty) - 35zł/kg
  • Bigos świąteczny z suszonymi grzybami (domowej roboty) - 29zł/kg

RYBY

  • Śledź opiekany w zalewie octowej z cebulą - 7zł/100g
  • Śledź wigilijny w śmietanie z jabłkiem i cebulką - 8zł/100g
  • Śledzik z cebulką w zalewie miodowej z nutką chilli i imbiru - 8zł/100g
  • Ryba po grecku smażone kawałki dorsza z farszem warzywnym ( marchewka, pietruszka, seler) w sosie pomidorowym - min ilość 5 porcji - 8zł/100g
  • Pstrąg w galarecie przyprawione kawałki filetów z pstrąga po obróbce termicznej, z elementami warzyw, podane w galarecie - 8zł/80g
  • Roladki z pstrąga nadziewane paluszkiem krabowym, glazurowane - 9zł/80g
  • Łosoś w galarecie - 12zł/80g

PROPOZYCJE NA ŚWIĄTECZNY OBIAD

  • Rolada Leśniczego Rolada z karkówki faszerowana drobiem z sosem z grzybów leśnych - 5,9zł/100g
  • Rolada z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie gorgonzola - 6,5zł/100g
  • Zraz wieprzowy ze schabu z ogórkiem i boczkiem w sosie pieczeniowym - 14zł/szt/150g
  • Zraz wołowy z udźca wołowego faszerowanego ogórkiem, boczkiem i cebulką w sosie pieczeniowy - 16,5zł/160g
  • Kotlet de volaille z prawdziwym masłem - 11zł /140g
  • Roladki z karkówki w sosie śmietanowo - porowym - 5zł /100g
  • Schab ze śliwką suszoną - 50zł /1kg
  • Golonka na kapuście - 45zł /1kg
 

Garmaż

Wszystkie potrawy przygotowujemy według tradycyjnych przepisów, bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i sztucznych ulepszaczy.

31

Liczba pozycji menu